top of page
Szukaj
M. Wielogórska

Dla zdrowych kości- koral morski

Bardzo dużo mówi się o wapniu, jako gwarancji zdrowych kości. Zapominamy jednak, że jego odpowiednia ilość w organizmie zapewnia także prawidłowe funkcjonowanie wielu tkanek, narządów, układów. To wapń zmusza mięśnie do kurczenia się i rozkurczania, w tym także mięśnie serca, jelit, oczu. Reguluje on także m.in. krzepliwość krwi, poprawia przekazywanie impulsów nerwowych, zmniejsza reakcje alergiczne, obniża ciśnienie krwi.

Dostarczając organizmowi wapń warto wiedzieć, że ten pochodzący z roślin wykazuje znikomą biodostępność, a do jego przyswojenia jest niezbędna obecność jeszcze innych pierwiastków, co potwierdza np. fakt, iż samo uzupełnianie wapnia u osób zagrożonych lub dotkniętych osteoporozą nie daje skutków terapeutycznych. Koral morski to preparat otrzymany z koralowca, który jako jedyny spośród 2500 gatunków wykazuje pozytywne działanie na ludzki organizm. Zawiera on nadzwyczajnie wysoką ilość naturalnego wapnia i magnezu w optymalnym stosunku 2:1, oraz innych pierwiastków: miedzi, potasu, boru, cynku, co gwarantuje bardzo wysoką biodostępność.

Dodatkowo dostarcza on 70 innych minerałów i pierwiastków śladowych w naturalnej postaci m.in.: srebro, sód, siarkę, fosfor, jod, żelazo, brom, mangan, chrom, selen, złoto i inne. Przyjmowanie samego wapnia nie tylko nie jest skutecznym sposobem uzupełniania jego niedoborów w organizmie. Przyczynia się to do powstawania kruchych zwapnień, odczuwanych jako np.: bóle kręgosłupa. To także miażdżyca, zwapnienie żył, zwapnienie włosów (objawiające się siwieniem), kruchość paznokci.


Odpowiedni poziom krzemu przeciwdziała wbudowywaniu się związków wapnia. Dlatego najlepsze efekty terapeutyczne daje jednoczesne stosowanie Korala morskiego wraz z drugim produktem firmy Dorsim®, czyli krzemu organicznego OrSi®.


Koral morski dzięki swojemu bogatemu i jednocześnie naturalnemu składowi m.in.: - normalizuje pH płynów w organizmie, - poprawia procesy metabolizmu, w tym wspomaga odchudzanie, - podwyższa elastyczność mięśni i stawów, - poprawia strukturę kości, zębów i tkanki chrzęstnej, - wzmacnia system immunologiczny, - poprawia funkcjonowanie układu nerwowego oraz sercowo-naczyniowego, - reguluje ciśnienie krwi i obniża poziom cholesterolu,.


dietetyk mgr inż. Kinga Karalus


100 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comentários


bottom of page